Şefin Tavsiyeleri

ENGİNARLI ELBASAN TAVA

Malzemeler:

1 kg kemiksiz kuzu eti, 6 adet çanak sakız enginar, 1 kuru soğan, 1 litre süt, 6 yemek kaşığı un, tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, sarımsak, kaşar peyniri, tuz karabiber

Yapılışı:
  • Kuzu etlerini ince şekilde doğrandıktan sonra soğan ile birlikte bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.
  • Diğer tarafta elbasan sosu hazırlamak için tencereye zeytinyağı ile biraz tereyağı koyup, 6 kaşık unu da ilave edip esmerleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave edin ve boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Önceden hazırladığınız etler ile küp kesilmiş enginarları karıştırın, tuz ve karabiberi de ilave edip top olacak şekilde tepsiye dizin.
  • Hazırlanan elbasan sosu topları kapatacak şekilde üzerlerine döktükten sonra en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip 200 derece fırında 40 dakika kızartın.

KUZU İNCİKLİ OT KAVURMA

Malzemeler:

4 adet kuzu incik (koldan), 1 kg mevsim otları ( ebegümeci, kereviz yaprağı, ıspanak vb), 2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, zeytinyağı

Yapılışı:
  • Kuzu incikleri yıkadıktan sonra tencerede küp doğranmış soğan ile pişirin.
  • Ayrı bir tencerede 1 adet küp kesilmiş soğanı doğranmış otlarla birlikte zeytinyağında hafifçe kavurun.
  • Kavurulan otları tepsiye ince bir şekilde yayın ve daha önceden pişirilen incikleri üzerine yerleştirin.
  • Etin pişirme suyunu da ilave edip 10 dakika fırında pişirip sıcak olarak servis edin.

GÜVEÇTE İŞKEMBELİ

Malzemeler:

500 gr nohut, bir gün önceden ıslatılmış, 500 gr işkembe, 2 diş sarımsak, 2 adet havuç, zeytinyağı, un, tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Bir gün önceden ıslatılmış nohutları tencereye alıp haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağını havuç ile kavurun, bir iki kaşık un ilave edip sonra küp kesilmiş işkembeleri ilave edin ve kızartın.
  • Haşlanmış nohutları da ekleyip yeterli miktarda suyunu koyup kaynatın.
  • Toprak güveç içinde aldıktan sonra 200 c derece fırında iki saat pişirin.
Keel Billed Interactive